YETİŞKİN BAYANLARA OKUMA YAZMA KURSU

Haliliye Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde yetişkinlere yönelik başlatılan okuma yazma kursu devam ettiriliyor.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’nde yetişkin kadınlara yönelik okuma yazma eğitimi başlatıldı. Kursa katılan bayanlara, ilk olarak alfabe eğitimi verilirken, dersleri takip etmeleri amacıyla da kaynak kitaplar dağıtıldı. Haftada 20 saat eğitim verilen kurs, 3 ay süreyle devam edecek. Eğitimlerin sonunda sınava tabi tutulacak kursiyerlere, okuma yazma sertifikası da verilecek. Periyodik olarak devam edecek kurslarda şuanda 14 kursiyer eğitim alıyor.

Kursla ilgili bilgi veren emekli sınıf öğretmeni Ayşe Seydan, “Kadınlarımızın okuma yazma oranı çok düşük olduğundan belediyenin böyle bir etkinlik yapması çok sevin verici. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Şuanda Güneydoğu’da, Urfa’mızda kadın okuryazarımız çok az. Böyle bir etkinlikle okuma yazmayı kadınlarımıza öğretebiliyorsak, onlara bir harf dahi öğretebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Öte yandan kursa kayıt yaptıran kursiyerler; hastaneye gittiklerinde doktor isimlerini okuyamamaktan, telefonla arama yaparken yardım istemekten çekindiklerinden ve evlerine giderken doğru otobüsü bulamamaktan dolayı okuma yazma öğrenmek istediklerini ifade ettiler.

Eklenme Tarihi: 17.07.2017 06:35

×