HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN GÖBEKLİTEPE FİLM FESTİVALİ

Haliliye Belediyesi’nin geçtiğimiz mart ayında duyurusunu yaparak başvuruları sonlandırdığı 1. Göbeklitepe Belgesel Film Yarışması sonuçlanıyor. Bir festivale dönüşerek Şanlıurfa ve Türkiye ile buluşacak olan yarışmanın 7 Şubat 2016 akşamı yapılacak ödül töreni ve iki gün devam edecek film gösterimleri Şanlıurfa’ya unutulmaz iki gün yaşatacağı kadar bir de film festivali kazandıracak.

Bu yıl ilki yapılacak olan 1. Göbeklitepe Film Festivali ulusal jürisi 5 isimden oluşuyor. Jüri Başkanlığını Atilla Maraş’ın yapacağı festivalde ayrıca; Handan Öztürk, Hasan Özgen, Ayşe Böhürler ve Tarık Tufan da yer alıyor. Şanlıurfa’nın tarih, kültür ve turizminin konu alındığı belgesel filmler Şanlıurfalılar tarafından 6 ve 7 Şubat tarihlerinde saat 16:00 ve 18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Birinciye 20 bin lira, ikinciye 15 bin lira ve üçüncüye 10 bin lira ödülün sunulacağı yarışma bundan sonraki yıllarda da devam ederek Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin sayılı sanatsal etkinlikleri arasında yer alacak. Önümüzdeki yıllarda uluslararası platforma da taşınarak devam edecek olan festivalin ilki bu yıl 6-7 Şubat 2016 tarihlerinde yapılacak. Her iki gün Sarayönü Emek Sineması’nda yapılacak olan belgesel film gösterimleri ise ücretsiz. Festival kapsamında ayrıca jüri üyeleri ile söyleşi ve workshop çalışmaları da yapılacak.

Dünya kültür ve turizm mecrasında giderek önemli bir tarih ve kültür merkezi haline gelen, son Davos Toplantısı’nda da tanıtımı yapılan Göbeklitepe ve Şanlıurfa’yı ülkemiz ve dünya çapında tanıtmayı hedefleyen  bu festivali Haliliye Belediyesi Şanlıurfa’ya kazandırıyor. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve ekibinin haklı gururu haline gelecek festival için farklı kentlerden birçok alanında uzman isim de Şanlıuırfa’da festival kapsamında bulunacak.

Eklenme Tarihi: 17.07.2017 06:39

×