HALİLİYE BELEDİYESİNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA; ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI

Haliliye Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların, akülü araçları için en çok ihtiyaç duyduğu şarj dolum istasyonlarını ilçedeki 5 farklı bölgeye kurarak, faaliyete sundu.

Haliliye Belediyesi, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bedensel engelli vatandaşların günlük hayatta kullandıkları akülü araçlarının şarj ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir çalışma yaptı. Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla yapılan çalışmayla Haliliye İlçesine bağlı Devteşti, Bağlarbaşı, Bamyasuyu, Sultan Fatih ve Veysel Karani mahallelerinde bulunan parklardaki uygun yerlere, ‘Engelli Aracı Şarj İstasyonu’ kuruldu.

Aynı anda üç engelli aracının şarj yapabileceği istasyon, bedensel engelli vatandaşların günlük hayatını kolaylaştıracak.

BAŞKAN DEMİRKOL, İNCELEME YAPTI

Başkan Fevzi Demirkol da, Veysel Karani Mahallesinde kurulumu yapılan Engelli Aracı Şarj İstasyonunu inceledi. Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyesi ve Engelli Komisyonu Başkanı Halil Ataş ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği incelemede Başkan Demirkol’a, cihazın çalışma prensibiyle ilgili bilgi verildi.

Yapılan çalışmayla ilgili açıklama yapan Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Haliliye Belediyesi olarak ilçemizde yaşan tüm insanların, toplumun tüm kesimlerinin mutlu olması bizim için çok çok önemli. Haliliye Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak, engellilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla engellilerimizin günlük yaşamlarında kullanmış oldukları akülü araçlar için, elektrik ve şarj ihtiyacını karşılamak üzere yeni bir hizmete başladık. Dolum istasyonlarında, engelli kardeşlerimiz akülü araçlarını dolduracaklardır. Devteşti, Bağlarbaşı, Bahçelievler, Bamyasuyu ve Veysel Karani mahallelerimizde yapılmıştır. Beş noktada hizmet verecektir. Bu beş noktadaki hizmetimizin, engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmada, engellilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamada önemli bir görev olacağına inanıyoruz. Engellilerimize hayırlı olsun.”

Meclis Üyesi Ataş ise, “Engelliler Komisyonu başkanı olarak böyle bir önerge hazırladık ve sayın başkanımız hemen bu çalışmaya başladı. Engellilerimiz için büyük bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Bedensel engelli vatandaşlar da, yapılan hizmetten dolayı Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiler.

Eklenme Tarihi: 31.08.2017 12:37

×