BAŞKAN DEMİRKOL, HALİLİYE'DEKİ YENİ YILIN İLK BEBEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Suriye uyruklu bebeği ve annesini hastanede ziyaret etti. Kulağına ezan okuyarak 'İbrahim Halil' ismini verdiği bebeğe altın takan Başkan Demirkol, anne Zeynep Salih'e ise yeni doğan bebeği için 'hastane çıkış seti' hediye etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Keskin, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde gece saat 00.02'de hayata gözlerini açan Suriyeli bebeği ve annesini hastanede ziyaret etti. Dünyaya 3 kilo 200 gram ağırlığında gelen bebeğe İbrahim Halil isminin verilmesini öneren Başkan Demirkol, babasını annenin de onayıyla 3 ay önce Halep'teki çatışmalarda kaybeden bebeğin kulağına ezan okudu.

Yeni doğan bebeğe bir ömür sağlık ve mutluluk dileyen Başkan Demirkol, "Haliliye'nin ilk doğumu saat 00.02'de gerçekleşti. Bebeğin annesinin adı Zeynep Salih, ismini de İbrahim Halil diye tavsiye ettik. Kendileri de kabul ettiler. Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür kendisine nasip etmesini diliyoruz. Ailesi ile birlikte daima mutlu olmasını diliyoruz. Haliliye'ye ilk doğan bebeğimizin ismi İbrahim Halil inşallah. Haliliye Belediyesi olarak daha önceden başlatmış olduğumuz, seçim döneminde de vaat ettiğimiz "Haliliye'ye hoşgeldin bebek" projesi kapsamında bebek setini kendilerine ve şuana kadar bin 300 ailemize dağıttık. Bu mülteci kardeşlerimizin de biran önce yurduna, yuvasına, evine kavuşmasını temenni ediyoruz. Tüm Haliliye halkına, tüm Şanlıurfa'ya, Türkiye'ye ve tüm Müslümanlara, insanlık alemine hayırlı seneler diliyorum. 2015'in sağlık ve huzur getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Başkan Demirkol, daha sonra yeni doğan diğer bebeklere de hastane çıkış seti dağıtmasının ardından hastane personellerinin yeni yılını kutlayıp yeni yılın ilk bebeğini haber yapmak için bekleyen gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eklenme Tarihi: 01.01.2015 05:44