BAŞKAN DEMİRKOL: ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100'ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNÜ DOLU DOLU KUTLAYACAĞIZ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, belediye olarak Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle okullarda; şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmaları düzenleyeceklerini açıkladı. Başkan Demirkol,  ayrıca ölümünün 15'inci yıldönümünde Şanlıurfalı şair-yazar Mehmet Akif İnan'ı rahmetle andıklarını söyledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içinde Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü nedeniyle yapılacak olan yarışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

İl genelindeki ortaokul ve liselerde yapılacak olan yarışmalarla ilgili Başkan Demirkol, "Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılını bu sene kutlayacağız. Çanakkale bir savaş ve zafer değildir. Çanakkale bir destandır.  Bu savaşın, zaferin ve bu destanın tüm Haliliye'ye, Şanlıurfa'mıza ve tüm ülkemize 100'üncü yılının idrak edilmesini duyurmak, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Çanakkale'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla okullarımızda, şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmaları düzenleyeceğiz. Bu yarışmalarda, ilk önce okul birincileri, daha sonra ilçe birincileri ve sonrasında il birincileri belli olacak. Bu çalışmamızda, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu hususta gerekli komisyonları ve çalışmaları yapacaktır." diye konuştu.

"GEÇMİŞİNİ BİLEN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılının tam manasıyla anlaşılmasını ve tarihini, kültürünü, geçmişini bilerek geleceğini dizayn edecek, yeni nesiller yetiştirmek istediklerini söyledi. Başkan Demirkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz Çanakkale'nin 100'üncü yıl dönümünü tam manasıyla anlaşılması, anlatılması ve yaşanması için gayret sarf ediyoruz. Tarihimize, kültürümüze ve geçmişini bilerek geleceğini dizayn edecek yeni nesiller yetiştirmek istediğimizden bu yıl dolu dolu Çanakkale'yi kutlayacağız. Sonunda mükafatlarımız olacak. Çanakkale'yi görmek isteyen gençlerimizi, bu yarışmalar sonucunda Çanakale'ye götüreceğiz. Tarihi, orada mekansal olarak bire bir yaşamalarını temin etmek istiyoruz. Yarışmalarda; il birincilerine 1000 TL, ikincilere 750 TL, üçüncülere 500 TL mükafat koyduk."

"ÇANAKKALE'NİN TARİHİMİZDE AYRI YERİ VAR"

"Şimdi Çanakkale'nin tarihimizde ayrı bir yeri var" diyen Başkan Fevzi Demirkol, şunları söyledi:

"Çanakkale, hem deniz hem de kara savaşı ama tam manasıyla bir destan. Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleriyle ilgili bahsettiği  gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş, uzak coğrafyalardan gelmiş ve vatanımızı istila etmek arzusuyla bir araya gelmiş bütün milletler topluluğu, Osmanlı'nın direnişiyle karşılaşmış. Ama bu direniş hiç bir ülkeye ve millete nasip olmayacak destansı savaşlara dönüşmüştür. Ben burada hepsini rahmetle anıyorum. Çanakkale şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun, emanetlerini muhafaza edeceğiz. Çanakkale savaşında; Galatasaray Lisesi, İzmir Lisesi, Konya Lisesi ve İstanbul'daki Mekteb-i Tıbbiy-i o sene mezun vermemiştir. O sene mezun vermemesinin nedeni bütün öğrencilerinin şehit olmasıdır. O bakımdan; bunu gençlerimizin de öğrenmesi, birebir Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmamız açısından bu bizim için önemlidir."

"AKİF İNAN'A ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

6 Ocak 2000 yılında hayatını kaybeden şair- yazar Mehmet Akif İnan'ı da ölümünün 15'inci yıl dönümünde andıklarını ifade eden Başkan Demirkol, "Şiir yazma yarışmamızı bugün açıklamamızın sebebi; merhum ağabeyimiz, Urfa'nın yetiştirdiği şairlerimizden biri Sayın Akif İnan, vefatının 15'inci yıl dönümüne denk getirmek amacıyla bugün bu açıklamayı yaptık. İnşallah bu yarışmalar sonucunda, merhum Akif İnan'a yakışır şekilde şiirler ve şairler çıkacaktır. Öyle umut ediyoruz. Bütün çabamız ve gayretimiz; nasıl Nabi'yi yetiştiren Urfa, nasıl Akif İnan'ı yetiştiren Urfa, bu defa yeni şairler yetişmesini temenni ediyoruz" dedi.

Toplantıda Başkan Demirkol ile birlikte Haliliye Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Faik Demir ve Osman Uludağ'da hazır bulundu.

Eklenme Tarihi: 06.01.2015 06:34