BAŞKAN DEMİRKOL: BASIN SADECE BAKMAZ, BAKTIĞINI GÖRÜR

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmasında, "Herkesin gözü var, herkes bakar ama basın sadece bakmaz, baktığını görür. Herkes okur, basın da okuyor. Basın sadece okumuz, okuduğunu anlar, anladığını  duyurur." dedi.

Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği programa katıldı. Gecede yaptığı konuşmada basın mensuplarının kamuoyunu doğru bilgilendirme adına hayatından olma pahasına çalıştığını ifade eden Başkan Demirkol, basının mensuplarını tatil yapmayan kesim olarak ifade etti. Başkan Demirkol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Basının mensupları, tatil yapmayan kesimdir. Aynı zamanda, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına, mesaisinden, emeğinden, sıhhatinden ve hatta hayatından olma pahasına çalışan bir kesim. Bu uğurda hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet diliyorum. Sıhhatini kaybedenlere, Allah'tan şifa diliyorum. Şuanda mesaisini verenlere de hayırlı bir çalışma hayatı diliyorum. Şimdi basınımız; herkesin gözü var, herkes bakar ama basın sadece bakmaz, baktığını görür. Herkes okur, basın da okuyor. Basın sadece okumuz, okuduğunu anlar, anladığını  duyurulur. Bu bakımdan çok yüce bir görev, meshuliyet içinde hareket eden, davranan tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında, başarılar diliyorum. Şimdi biz, yerel yöneticiler olarak, mahalli idareciler olarak, zaman zaman ben bilirim gafletine düşmeyeceğiz. Tüm arkadaşlarım adına söylüyorum; ben bilirim yok. Bizim eleştiriye de ihtiyacımız var. Eleştiriden önce rehberliğe, yol göstericiliğe ihtiyacımız var ve herkesten fikir almaya ihtiyacımız var. Çünkü, kimin ne söyleyeceği belli olmaz. Buna basın da dahil, basın mensubu olsun olmasın, ilçemizde, ilimizde yaşanların tamamı dahildir. Herkesten, biz rehberlik konusunda, fikir verme kosunda bir önderlik etmelerini, bize yol göstermelerini istiyoruz. Çünkü anlayışımız, Beyazid-i Bestami hazretlerinin bir değişi va; 'Ehl-i irfânım diye kimseye ta’n etme sen, Defter-i irfâna sığmaz söz gelir dîvâneden.' Hepimiz çok şükür sağlıklıyız ama divaneden de akıl almaya ihtiyacımız var. Hepinizin bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."

ENGELLİLERE MÜJDE VERDİ

Başkan Fevzi Demirkol, engelli bir çocuğun, engelliler için fiziki şartların iyileştirilmesiyle ilgili gecede yaptığı konuşmayı hatırlatarak, engellilerle ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Demirkol, engellilere verdiği iki müjdeyle ilgili şunları söyledi:

"Engelli kardeşimizin söylediği, fiziki şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili engellilerimize, engelsiz bir hayatla ilgili alınacak her türlü fiziki tedbirleri almaya çalışacağız. Ben engelli kardeşlerimize buradan bir duyuruda bulunmak istiyorum. İlçemizin üç değişik kesimde, engelli kardeşlerimizin istifade edeceği oyun alanları, oyun grupları, salıncaklar, kaydıraklar kuracağız. Bu engelli kardeşlerimiz, diğer engelsizler gibi salıncakta sallanacak. İkinci olarakta, engellilerimizle ilgili tekerlekli sandalyeleriyle ailesi ile birlikte aynı sofrada oturmalarını sağlayacağız. Engellilere yönelik farklı masa düzenimiz var. Bu bakımdan çalışmalarımız devam ediyor."

Eklenme Tarihi: 10.01.2015 17:29