BAKAN ÇELİK, HALİLİYE BELEDİYESİNİN EĞİTİM MERKEZLERİNİ ZİYARET ETİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Haliliye Belediyesi tarafından daha önceden hizmet sunulan Gençlik ve Eğitim Merkezi ile Eğitim Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakımevini ziyaret etti. İki merkezi de gezerek, çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çelik, “Haliliye Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu, gençlerin hizmetine sunduğu daha nitelikli, daha başarılı gençleri geleceğe hazırlama adına gerçekleştirdiği ve hizmete koymuş olduğu bu mekanı ziyaret ettik” dedi.

Haliliye Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesinde hizmete sunulan Gençlik ve Eğitim Merkezi ziyaretine; Bakan Faruk Çelik ile beraberinde Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, belediye başkan yardımcıları, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İçerisinde resim ve müzik atölyesi, etüt merkezleri, tiyatro çalışma salonu ve çeşitli branşlardaki sanat kurslarının çalışma alanları olan Gençlik ve Eğitim Merkezi ziyareti öncesinde de, Mehteran-ı Haliliye konser verdi. Vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle dinlenen konserde mehter ekibi, Şanlıurfa’nın kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı “Kolumu Salladım” türküsünü de seslendirdi.

Ziyarette kurulan platformda konuşma yapan Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa’nın tüm semtlerindeki genç, yaşlı ve çocuğun hayatında olmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Biz Haliliye’de, Şanlıurfa’nın tüm semtlerinden gencimiz, yaşlımız, çocuklarımızın hepsinin hayatında olmak istiyoruz. Onun için bu eğitim merkezimizde de, çocuk bakım evi olacak. Gençlerimizin çalışması için kütüphanelerimiz olacak. Bu eğitim merkezimiz ortaokul ve lise öğrencilerimizin çeşitli zamanlarda gireceği sınavlar için hazırlık kursu gördükleri, kadınlarımızın sosyal hayatı katılmaları için eğitim çalışmaları olacak. Okuma yazma, Osmanlıca gibi çeşitli faaliyetlerimiz olacak.”

Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak kırsalda 200 nüfus üzerindeki mahallelere, çok amaçlı kültür evi yapmak için ihaleye çıktıklarını belirterek, “Daha ileriki günlerde kültür merkezimizin temelini atıyoruz. Kırsalda daha önce 300 nüfusu baz almıştık. Şimdi 200 nüfus ve üzerindeki tüm mahallelerimizde çok amaçlı kültür evi inşa ediyoruz. 200’ün nüfus üzerinde 103 mahallemizin ihtiyacını temin etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna ise yaptığı konuşmada, “Haliliye Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetin, bütün gençlerimiz için Şanlıurfalılar için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Son olarak ziyaretle ilgili konuşan Bakan Faruk Çelik de, şunları kaydetti:

“Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Haliliye Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu, gençlerin hizmetine sunduğu daha nitelikli, daha başarılı gençleri geleceğe hazırlama adına gerçekleştirdiği ve hizmete koymuş olduğu bu mekanı ziyaret ettik. İnşallah bu ve benzer bir çok eğitim kurumlarıyla gençlerimiz, geleceğe daha iyi hazırlanacak. Hem Şanlıurfa’mıza, hem de ülkemize nitelikli insanlar olacak çok ciddi katkılar sunacak.”

Konuşmaların ardından Başkan Demirkol, Bakan Çelik ve beraberindekilerle birlikte gençlik merkezini ziyaret etti. Resim atölyesinde gençlerle bir araya gelen Bakan Çelik, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SIRRIN’DAKİ EĞİTİM MERKEZİ VE GÜNDÜZ BAKIMINI ZİYARET ETTİLER

Bahçelievler’deki ziyaretin tamamlanmasının ardından heyet, Sırrın Mahallesindeki Haliliye Belediyesi Eğitim Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakımevini ziyaret etti. Burada toplanan vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çelik, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Haliliye Belediyemizin birçok eserini bugüne kadar gezdim. Bugün de bu kreş merkezini ziyaret edelim dedik.”

Başkan Fevzi Demirkol da, konuşmasında gençlere verdikleri önemi dile getirdi. Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak gençler bizim geleceğimiz düsturuyla hareket ediyoruz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın her an hizmetinde olmak adına burada spor ekibimizin çalışmaları, kreş, bakım evi ve öğrencilerimiz için kütüphaneler bulunmaktadır. Daha geniş imkanlarla, daha geniş fiziki şartlarla gençlerimize hizmet etmek istiyoruz” dedi.

İki yeni projenin ihalesini de yaptıklarını vurgulayan Başkan Demirkol, “Sayın bakanım, bir kültür merkezinin ihalesini yaptık. Devteşti’nde havuz ihalesini yaptık. Tertemiz ve yemyeşil Haliliye olma yolunda çalışıyoruz. Kentle, kırsal arasında ayrım olmadan, dengeyi koruyarak hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin kreş bölümünü ziyaret eden Bakan Çelik, miniklerle buluştu ardından ise masatenisi salonunda Başkan Demirkol ile maç yaptıktan sonra merkezden ayrıldı.

Eklenme Tarihi: 10.04.2017 09:30

×