HALİLİYE'DE BAYAT EKMEKLER, DOĞAL YAŞAMA KAZANDIRILIYOR

Haliliye Belediyesi, “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganıyla başlattığı bayat ekmek toplama işiyle günlük yaklaşık 1 ton bayat ekmeği toplayarak, barınaktaki hayvanlara dağıtımını sağlıyor.

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde sosyal sorumluluk bilinci ve ekmeklerin çöpe atılmasının önüne geçmek amacıyla “Ekmek nimettir, yeri çöp değildir” sloganıyla çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında 32 merkez mahallede bayat ekmek kutuları konuldu ve vatandaşlara bayat ekmeklerin bu kutulara bırakılmasıyla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince günlük olarak toplanan bayat ekmekler, barınakta bulunan hayvanlara dağıtılıyor. Ayrıca, parklarda bulunan kuş yemliklerine bırakılıyor. Günlük ortalama 1 ton bayat ekmek, Haliliye Belediyesi ekiplerince toplanıp doğal yaşama kazandırılıyor.

Vatandaşlar ise Haliliye Belediyesinin uygulamasından memnun olduklarını, bayat ekmeklerin de çöp yerine doğal yaşama kazandırıldığını söyledi.

Eklenme Tarihi: 07.09.2017 11:44