HALİLİYE BELEDİYESİ AŞURE GELENEĞİNİ BU YILDA DEVAM ETTİRDİ

Haliliye Belediyesi, Aşure Gününün içinde bulunduğu Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem Ayı dolayısıyla 6 bin vatandaşa aşure ikram ederek, aşure geleneğini bu yılda sürdürdü. Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Fevzi Demirkol, aşurenin bereket olduğunu ve Haliliye Belediyesi olarak bu geleneği 4 yıldır sürdürdüklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla bu yılda aşure geleneğini sürdürdü. 4 yıldır devam eden gelenek için Ali Şelli Parkında 6 bin kişilik aşure dağıtımı düzenlendi. İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duaya binlerce vatandaştan âmin dedi ve duanın ardından Başkan Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Yahya Akman, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile STK temsilcileri, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Kısa sürede tamamlanan dağıtımın ardından Başkan Demirkol, beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte Atatürk Bulvarındaki esnaf ve vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure geleneğinin 4 yıldır devam ettiğini ve geleneksel hale gelen çalışmalarının devam edeceğinin altını çizen Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz Muharrem Ayı haram aylardan birisidir. Aşure gününü de içinde barındırıyor. Aşure ikramdır, aşure berekettir. Aşure dışında, Hicri takviminde başlangıcıdır. Geleneğimizde olan bu Muharrem Ayını en iyi şekilde kutlamak istiyoruz. Halkımıza bu ikramımızdan dolayı afiyet olsun diyoruz. Geleneksel hale gelen çalışmalarımız devam edecektir.”

Öte yandan Haliliye Belediyesi tarafından geçen 2 Ekim’de Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde de, 2 bin kişiye aşure ikramında bulunulmuştu.

Eklenme Tarihi: 10.10.2017 17:31

×