HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİ GRUP TOPLANTISI, TANRIVERDİ'Yİ AĞIRLADI

Haliliye Belediye Meclisi Grup Toplantısı, dün gerçekleştirildi. Toplantıya misafir olarak katılan AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Haliliye Belediyesi'nin ilçedeki vatandaşlar için güzel çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Grup Toplantısı'na Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve AK Partili Haliliye Belediye Meclis Üyeleri'nin yanı sıra, AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, AK Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat katıldı. Grup Toplantısı'nın konuğu olan Tanrıverdi'nin 3 dönemdir AK Parti'de milletvekilli olduğunu ifade eden Başkan Demirkol, "Sayın başkanımız daha önce genel başkan yardımcısı, yerel yönetimlerden sorumlu. Bende o zaman il yerel yönetimler başkanıydım. Hüseyin Tanrıverdi 3 dönem AK Parti'de milletvekilliği yapmış aynı zamanda HAK İŞ, HİZMET İŞ genel başkanlığını da yapmıştır" dedi.

"GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİNİZE İNANIYORUM"

Başkan Demirkol'un ardından konuşma yapan Hüseyin Tanrıverdi, Haliliye Belediyesi'nin ilçede güzel çalışmalar yapacağına inandığını söyledi. Tanrıverdi, Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasını içeren yasada görev alan birisi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Sınırların genişletilmesini içeren büyükşehir belediyesi yasasında bulunan birisiyim. Şu an Haliliye Belediye'mizdeyiz. Önceden sadece şehir merkezinde hizmet verirken, köy iken mahalleye dönüşmüş yerleşim yerlerinde hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyesi'de Urfa il sınırı genelinde hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediyesi, büyük hizmetleri yaparken, yani; altyapı hizmetleri, su kanalizasyon, itfaiye, toplu ulaşım, mezarlık gibi önemli büyük hizmetleri veriyor. İlçe belediyelerimizde, lokal, mahalli ilçe sınırları içerisinde hizmetleri verecek. Bunların yetkileri kanuni yükümlülükleri bellidir. Bu çerçevede Haliliye Belediye Başkanımız ve arkadaşları olarak sizler, Haliliye'de yaşayan hemşerilerimize çok daha güzel hizmet vereceğinize inanıyorum. Büyükşehir çok daha büyük imkan demek. Büyükşehir ilçe dayanışması ile ve Büyükşehir'in de ilçesine vereceği özel bir önem ile bu yerleşim yerlerinde ilçelerde daha ileri hizmetlerin verilmesi mümkündür. Dolayısıyla altyapı konusunda eksiğiniz olmamalı üst yapı konusunda da eksiğiniz olmamalı. Büyükşehir Belediye Meclisinde 7 meclis üyesi ile temsil ediliyorsunuz. Burada da, 37 meclis üyesinin 33 tanesi sizin. Dolayısıyla sağlıklı karar alma imkanınız da var ve geniş istişare yapma imkanınız var. Dolayısıyla bir uyum içerisinde istişare içerisinde ve gördüğünüzü, düşündüğünüzü ortaya koyarak daha güzel bir hizmet verebilirsiniz. Daha yaşanabilir bir şehri ortaya çıkarabilirsiniz. Bildiğiniz gibi siyaset yerelde başlar o açıdan yerel yönetimlerde görev yapmak siyaset yapmak partimiz açımızdan önemlidir. Bugüne kadar yapılan yerel seçimler sonucu yapılan genel seçimlerde iyi bir zemin oluştuğu için başarılı olunmuştur. Şimdi de 2014'de yapılan yerel seçimlerde ciddi bir emek Urfa'da oluşturulmuştur. Dolayısıyla 2015 genel seçimlerinde de, Urfa daha fazla sayıda milletvekili ve daha fazla oyla Türkiye ortalamasına katkı verecek oyla seçimleri sonuçlandırılacaktır."

Grup Toplantısı'nın ardından Belediye Meclis Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Tanrıverdi, Başkan Demirkol ve beraberindekiler ile birlikte Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Eklenme Tarihi: 02.03.2015 04:58