HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA GÜNÜ'NE ÖZEL RESİM SERGİSİ

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Karma Resim Sergisi'nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılış öncesi ise kadınlara karanfil dağıtıldı.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışına Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Kunduza ve Osman Uludağ'ın yanı sıra, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Haliliye Belediye Meclis Üyesi Metin Çadırcı ve ressamlar ile sanatseverler katıldı. Çeşitli üniversitelerin akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan 58 sanatçının hazırladığı 58 eserin yer aldığı sergi, sanatseverlerin büyük ilgisini topladı.

Sergiyle ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, "Haliliye Belediyemiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın konulu resim sergisi düzenledi. Karma bir sergi, kentte yaşayan ressamlarımızın eserlerini burada görebiliyoruz. Çok güzel çalışmalar var. Gerçekten ellerine yüreklerine sağlık diyorum" dedi.

"KADINLAR BİZE EMANETTİR"

"Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim sergisi düzenledik" diyen Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ise kadınlara önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Sayın hocalarımızın resimlerini, burada kadına yönelik, kadının bin bir hali, Şanlıurfa'da, il dışında, Türkiye'nin her tarafında kadının yaşadıkları, sıkıntılar, problemler, şiddet, mutluluk gibi konuların resmedildiği bir sergi. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kadınlar bizim için çok önemli, bu vesileyle bugüne dikkat çekilerek onların kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Onlar bizlere emanetler."

KADINLARA KARANFİL DAĞITILDI

Resim sergisinin açılışı öncesinde ise Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, alışveriş merkezindeki kadınlara karanfil hediye etti. Kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Yardımcısı Uludağ, Haliliye Belediyesi'nin her zaman kadınlara yönelik yapılacak faaliyetlerin yanında olduğunu söyledi.

Eklenme Tarihi: 08.03.2015 08:13