BAŞKAN DEMİRKOL: GELECEK NESİL, HALİLİYE'DEN FATİH'LER ÇIKACAK

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, düzenlenen Mevlit Programı'nda kadınlara yönelik yaptığı konuşmasında, Arif Nihat Asya'nın Fetih Şiir'inden alıntı yaparak, "Bütün kadınlarımızın, bütün analarımızın, Fatih'ler yetiştirmesini diliyorum ve Fatih'ler yetiştireceğine inanıyorum. Bu hususta her zaman onların yanındayız, hizmetindeyiz. Gelecek nesil, Haliliye'den Fatih'ler çıkacak. Bunu öyle bilin" dedi.

Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen mevlit programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, eşi Adile Demirkol, Başkan Yardımcısı Hacı Kanduza, Belediye Meclis Başkanvekili Abdurrahman Beyaz, Belediye Meclis Üyesi Halil Yetkin, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesi salona gelen kadınlara, görevliler tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil dağıtıldı. Mevlit programının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Kırıcı, belediye olarak kültürel faaliyetlere devam edeceklerini söyledi. Kırıcı'nın ardından konuşan Başkan Fevzi Demirkol, kadınların bir güne değil, bütün ömür boyu düşünülmesi gerektiğini söyledi. Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:

"Çocukken, evimizin neşesi, sevgili çocuğumuz, sevgili kızımız. Yetişkin çağda, sırdaşımız, can yoldaşımız ve hayat boyu birlikte olduğumuz, ileriki yaşlarda; müşfik, şefkatli anne, daha ileriki yaşlarda sevgili nine olan tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Bugün, bu mevlidi şerifi düzenlememizin nedeni rahmete kavuşmuş olan annelerimiz, ninelerimiz, ablalarımızın ruhaniyetleri içindir. Allah hepsine rahmet eylesin. Ben, hiçbir zaman için, hiçbir değerimizin, başta kadınlar olmak üzere ve çeşitli zamanlarda kutladığımız günlerle değil, onları ömür boyu, senelerle kutlamak, onlara ömür boyu o değerlere sahip çıkmak arzusu içerisindeyiz. O şekilde olmalıyız. Kadınlarımız bir güne sığmaz, bir haftaya, bir seneye sığmaz. O sebepten dolayı ömür boyu Dünya Kadınlar Günü'dür."

"KIZIM, SEN DE FATİHLER DOĞURACAK YAŞTASIN..!"

Konuşmasının devamında kadınlara, Veda Hutbesi ve Arif Nihat Asya'nın Fetih Şiir'inden alıntı yaparak yapan Başkan Fevzi Demirkol, "Şimdi Dünya Kadınlar Günü'nde hep söylenir, 'Birleşmiş Milletler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kabullenmiş.' Ama Birleşmiş Milletler'in kuruluşundan asırlar önce bin 400 sene öncesinde belki de bugünü, daha öncesinde işaret etmiş. Bir defa, Veda Hutbesi var. Veda Hutbesi'nde, Resulluh  (S.A.V.) buyuruyor; 'Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakkı vardır.' Arif Nihat Asya'nın bir şiiri var; 'Bu kitaplar, Fatih'tir, Selim'dir, Süleyman'dır, İmam'dır. Şu mihrap Sinanüddin, Şu minare Sinandır. Haydi artık uyuyan destanını uyandır. Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın. Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın..!' Bütün kadınlarımızın, bütün analarımızın, Fatih'ler yetiştirmesini diliyorum ve Fatih'ler yetiştireceğine inanıyorum. Bu hususta her zaman onların yanındayız, hizmetindeyiz. Gelecek nesil, Haliliye'den Fatih'ler çıkacak. Bunu öyle bilin" ifadelerini kullandı.

DEMİRKOL'DAN KADINLARA MÜJDE

Haliliye Belediyesi'nin iyi örneklerin ilki olacağını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara bir de müjde verdi. İki ay içerisinde, iki ayrı noktada işe giden kadınların çocuklarına yönelik kreş açacaklarını söyleyen Başkan Demirkol, "Hep ilklerin belediyesi olacağız. İyi örneklerin ilki, kötü örneklerin sonuncusu olacağız. Eğer, bir aksilik olmazsa, yeterli sayıda talep olursa iki ay içerisinde Urfa'nın iki ayrı noktasında işe giden kadınlarımızın, sosyal hayata katılmak isteyen kadınlarımızın, çocuklarını bırakacağı iki ayrı kreşi iki ay içerisinde yapmayı vaat ediyorum. Hizmete almayı vaat ediyorum" dedi.

MEVLİT DUYGULANDIRDI

Başkan Demirkol'un konuşmasının ardından Hafız İsmail Coşar ve arkadaşlarının okuduğu mevlit, katılımcıların duygulandırdı. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan mevlit sonunda Hafız İsmail Coşar, Haliliye Belediyesi'ne düzenlediği programdan dolayı teşekkür etti.

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin, Kadınlar Günü'nü kutluyorum" diyen AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ise, "Özellikle, Sayın hocalarımızın iştirak ettirdikleri, Belediye Başkanımızın vesile olduğu bu programdan dolayı hocalarımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Mest ettiler bizi, bundan dolayı Belediye Başkanımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Programın sonunda ise Haliliye Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yapılan 'Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu başarıyla bitiren 120 kursiyere, sertifikaları verildi. Başkan Demirkol, iş hayatına atılacaklar kadınlara başarılar dileyerek, Haliliye Belediyesi olarak daima yanlarında olduklarını söyledi.

Eklenme Tarihi: 09.03.2015 03:02