HALİLİYE BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ KANTİNLERİ DENETLEDİ

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptığı ortak denetimlerde okul kantinlerine yönelik kontroller yaptı.

Okul kantinlerini sabah saatlerinde denetlemeye başlayan Haliliye Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri; gıda maddelerinin son tüketim tarihi, çalışan personelin kıyafeti, açıkta satılan simit, poğaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazası ile insan sağlığını olumsuz etkileyecek unsurları kontrol etti.

Haliliye Belediyesi Zabıta Ekipleri, genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilerde verdi. Yapılan denetimler sırasında satışa hazır halde bulunan son kullanma tarihi geçmiş 82 adet bisküvi ele geçirildi.  Ele geçirilen bisküvilere el koyan Zabıta Ekipleri, işletmeciye cezai işlem uyguladı.  El konulan 82 adet bisküvi ise imha edilmek üzere Zabıta Karakolu’na götürüldü.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halkın sağlığını korumak amaçlı denetlemelerin periyodik olarak devam edileceği bildirildi.

Eklenme Tarihi: 10.03.2015 04:47