HALİLİYE’DE HAŞERE VE SİNEKLE MÜCADELE HIZ KESMİYOR

Haliliye Belediyesi, halk sağlığına yönelik en önemli çalışmalardan biri olan haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını, uçkunların larva döneminde de hız kesmeden sürdürüyor.

Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının en önemli dönemi olan larva dönemi öncesi sürdürdüğü ‘kışlak’ mücadelesini, larvasit mücadeleye dönüştürdü. Haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan rögar, apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, su birikintileri, kullanılmayan su depoları ile bodrum katlarında ve bahçeler ile çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışması ekipler tarafından yürütülüyor. 15 araç ve 30 ayrı personelle yürütülen çalışmalar, vatandaşların da taktirini topluyor.

Şair Nabi Mahallesinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek, “Mahallemizde su göletleri, çöp bidonları, rögarlar, binaların bahçelerinde ilaçlama yapıldı. Bu yapılan hizmetlerden dolayı Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’dan Allah razı olsun. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinden çok memnunuz. Ne zaman arasak, anında müdahalede bulunuyorlar. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

İnsan sağlığına zararı olmayan Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan ve Dünya Sağlık Örgütünün de tanıdığı ilaçların kullandığı mücadelede, vatandaşların haşere ve sinekten oluşan rahatsızlıkları yaşamaması hedefleniyor.

Eklenme Tarihi: 14.03.2018 07:14

×