BAŞKAN DEMİRKOL, DİSLEKSİLİ ÇOCUKLARIN UMUDU OLACAK

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, öğrenme güçlüğü problemi olan disleksi tanısını konulan ilkokul öğrencilerine, özel eğitimler verilmesini sağlamak amacıyla Disleksi Eğitici Eğitmenliği ve Konferansını düzenledi. Disleksi Konferansında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, disleksi ile tanışmış çocukların birer cevher olduğunun altını çizerek, “Bizlerin vazifesi o cevherleri işlemek. O cevherlerin içerisinden bir Edison çıkarabilirsek, bir Leonardo da Vinci, bir Einstein çıkarabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz” diye konuştu.

Başkan Fevzi Demirkol’un “İnsan odaklı çalışıyoruz” anlayışıyla çalışmalarını yürüten Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle Haliliye İlçesindeki öğretmenlere yönelik Disleksi Eğitici Eğitmenliği ve Konferansı düzenledi. “Saklı Çiçekler” projesi kapsamında ilkokul statüsündeki 50 okuldan seçilen 50 öğretmene, Gazi Üniversitesi Özel Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emine Rüya Özmen tarafından bir hafta sürecek disleksi konusunda eğitime başlandı. Haliliye genelindeki 33 bin 56 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada disleksi tanısı konulan 70 öğrenciye umut olacak projede, tanı konulan öğrencilerin eğitimi için okullarına destek eğitim odaları da açılacak.

“BİR EDION, BİR LEONARDO DA VINCI, BİR EINSTEİN ÇIKABİLİR”

Milli Eğitim Konferans Salonunda Prof. Dr. Emine Rüya Özmen’in konuşmacı olduğu konferansa ise Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ile öğretmenler katıldı. Eğitici eğitmenliği kursu almayan diğer öğretmenlerinde, disleksi konusunda bilgilenmesi amacıyla düzenlenen konferansta konuşan Başkan Fevzi Demirkol, disleksi ile tanışan çocukların eğitimini önemsediklerinin altını çizdi. Disleksili çocukların birer cevher olduğunu ve amaçlarının bu cevherleri işlemek olduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Haliliye Belediyesi olarak insan odaklı, insan merkezli çalışıyoruz. Bizim, sadece hizmet alanımızda değil, gönül coğrafyamızdaki tüm insanlara ulaşmak bizim hedefimizdir. Haliliye Belediyesi olarak hizmet alanımız, yetkililerimiz, ilçe sınırımız bellidir ama gönlümüzde sınır yoktur, hudut yoktur. Dünyanın en uzak noktasındaki insanın sevincinden mutluluk duyarız, üzüntüsünden acısından kederleniriz. Tüm öğretmenlerimizin, eğitim kadrosunun hizmetindeyiz, yanındayız demiyorum; emrindeyiz diyorum. Disleksi öğrenme, okuma, yazma, anlama güçlüğü diye ifade edilmektedir. Disleksi hastalık demiyorum, disleksi ile tanışmış olanlar bir cevherdir. Bu cevherin üstünü kapatabilirsiniz, üstünü toprakla örtebilirsiniz. Bizlerin vazifesi o cevherleri işlemek. O cevheri işlemek konusunda hocamız gerekli eğitimleri verecek. O eğitimler sonucunda o cevheri işleyeceksiniz. Hep bahsedilir; Einstein, Mozard, Leonardo da Vinci gibi birçok ilim adamının, siyaset adamının disleksili olduğu bizlere iletilmiştir. Bizde o cevherlerin içerisinden bir Edison çıkarabilirsek, bir Leonardo da Vinci, bir Einstein çıkarabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz.”

Başkan Demirkol’un konuşmasının ardından Prof. Dr. Emine Rüya Özmen, katılımcılara disleksi konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.

Eklenme Tarihi: 10.05.2018 11:35

×