ÇANAKKALE YARIŞMALARININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haliliye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen, konusu sadece Çanakkale olan yarışmalar serisinin ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen ödül gecesinde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, yarışmaya katılan tüm öğrencileri Çanakkale'ye götürecekleri müjdesini verdi.

Milli Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen Çanakkale Yarışmaları'nın ödül törenine Başkan Fevzi Demirkol'un yanı sıra, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları Haci Kanduza ve Osman Uludağ, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde, ilk olarak Haliliye Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Halk oyunları ekibinin ardından tiyatro yarışmasında birinci olan Osman Ertörer Ortaokulu öğrencileri, oyunlarını sergiledi. İzleyenlerin duygulandığı gösteriden sonra, şiir okuma, şiir yazma ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrenciler sahne aldı.

İLCİ: "BİNLERCE ÖĞRENCİNİN SATIR SATIR OKUMALARINA VESİLE OLUNDU"

Gösterilerin ardından konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye Belediyesi'nin düzenlenen yarışmalar kapsamında dağıttığı İbrahim Artuç'un yazdığı "Çanakkale 1915" kitabının öğrencilerin Çanakkale'yi anlaması konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi. İlci, "Özellikle Çanakkale şehitlerini 100'üncü anma yıl dönümünde anlamlı bir şekilde hazırlanması noktasında Haliliye Belediye'mizin getirmiş olduğu Çanakkale 1915 kitabı okutarak, bir yarışma yapmış olmamız ilimizde yeni bir ufuk açmış, öğrencilerimizde yeni bir heyecan yaratmış ve binlerce öğrencilerimizin kelime kelime, hece hece, satır satır, okumalarına vesile olmuştur. Bir kez daha sayın başkanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BEYAZGÜL: "ÇANAKKALE, MEDENİYETİN ÖĞRETİLMESİ SAVAŞIDIR"

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin ardında konuşan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Çanakkale Zaferi'nin önemine vurgu yaptı. Çanakkale'nin medeniyetin öğretilmesi savaşı olduğunu söyleyen Beyazgül, "Zaten ismi bizim duygulanmamız için yeterli. Çanakkale, bir medeniyetin korunması savaşı olduğu gibi bir savaşta medeniyetin öğretilmesi savaşıdır. Çanakkale ile ilgili hatıralar çok. Böyle güzel bir geceyi tertip eden, özellikle Haliliye Belediye Başkanı'mız Fevzi Demirkol'a, yine Milli Eğitim Müdürü'müz Metin İlci'ye teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

DEMİRKOL: "GECEDE ÇOK GÜZEL BİR TABLO VAR"

Gecede son olarak konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalardan bilgi verdi. Herkesin Çanakkale'yi anlamasını amaçladıkları için böyle bir geceyi düzenlediklerini anlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:

"Gece çok güzel bir tablo var. Bizim halkımızla, belediyelerimizle, teşkilatlarımızla, kısacası belediye meclis üyelerimizle, topyekun Haliliye halkıyla, topyekun Şanlıurfa halkıyla bir arada olduğumuzun bir nişanesi. Mehmet Akif'in; 'Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi ne bela' dediği ülkelerin Osmanlı coğrafyasından, İslam coğrafyasından, Makedonya'dan, Yemen'den, Şam'dan, Bağdat'tan, Van'dan, Konya'dan, hasılı doğudan, güneyden, kuzeyden, batıdan, bütün Osmanlı coğrafyasından, bütün illerden, ilçelerden şuanda ümmetin kardeşliği adına geçmişte hayatını kaybetmiş, vatan için kanını dökmüş şehitlerimizin aziz ruhuna tertiplediğimiz bu gece manası itibariyle ve Çanakkale'nin tüm halkımıza, tüm öğrencilerimize, eğitim camiamızın tüm mensuplarına Çanakkale'yi okutmak, anlamak ve anlatmak amacıyla tertiplediğimiz çeşitli yarışmalarımıza katılan kıymetli öğrencilerimizi, aylarca uğraşması sonucu ortaya çıkmış bu tablo bizi sevindiriyor, bizi umutlandırıyor."

DEMİRKOL, ÇANAKKALE GEZİSİ MÜJDESİ VERDİ

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin yanı sıra, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve velililerini Çanakkale'ye götürüleceği müjdesini veren Başkan Fevzi Demirkol, "Bu yarışmada derece alan öğrencilerimizin ve buna ilaveten ilave edeceğimiz bir kısım halkımızın da Çanakkale'ye seyahatini, Çanakkale'de o tabyalarda o havayı teneffüs etmesini temin edeceğiz. Tarihini daha sonra belirleyeceğimiz bir zamanda bu yarışmamıza katılan öğrencilerimizin tamamı, velilileri, öğrencilerimiz, belediye meclis üyelerimiz, başta Sayın Milli Eğitim Müdürü'müz olmak üzere Milli Eğitim camiasının kıymetli mensuplarını Çanakkale'ye götüreceğiz" şeklinde konuştu.

"GELECEK NESİLİN TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasında son olarak gelecek nesilde tarihimize sahip çıkan nesiller istediklerini belirterek, "Kendi kendini kurtaran bir şehrin, ecdadın temsilcileri olarak bizde Haliliye Belediyesi olarak sadece üstümüze düşen vazifeyi tam yaptığımız değil, yapma gayreti içerisinde olduğumuzu belirtmek amacıyla bu tip kültürel, sosyal etkinlikleri düzenliyoruz. Şehrimizin çöpünü temizliyoruz, yolunu açıyoruz ama gelecek nesilde Fatih'ler yetişmesini amaçlıyoruz. Gelecek nesilde tarihimize sahip çıkan bir nesil istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gece, konuşmaların ardından şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim ve tiyatro dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

Eklenme Tarihi: 27.03.2015 03:22