HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI 4. OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haliliye Belediye Meclisi 2015 yılı Nisan ayı 4. birleşimi gerçekleştirildi. Nisan ayının 4'üncü birleşiminde, komisyon raporları okundu ve 2 yeni müdürlük kurulmasına karar verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan Nisan ayı 4'üncü birleşimine, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile belediye meclis üyeleri katıldı. Başkan Demirkol’un meclis başkanlığını yaptığı toplantıda açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından "Muhtar Müdürlüğü" ve "Spor Müdürlüğü" kurulması maddeleri görüştü. Belediyede kurulacak yeni iki müdürlük, meclis üyeleri tarafından oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Daha sonra ise komisyon raporlarına geçildi. Turizm ve Haliliye'yi Tanıtma Komisyonu, Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu, Kadın ve Aile Komisyonu, İnsan Hakları Komisyonu, Tarım ve Kırsal Hizmet Komisyonu ile Çevre Temizlik ve Tabiatı Koruma Komisyonu'nun raporları okundu. Okunan raporlar, meclis üyeleri tarafından oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Başkan Fevzi Demirkol, yeni kurulacak iki yeni müdürlükle ilgili şunları söyledi:

"Zaten Haliliye Belediyesi'nde kurulması gereken müdürlükleri kurmuşuz. Şimdi, yeni bir genelge ile Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması ve Muhtarlıklar Müdürlüğü'nün bir internet sitesinin olduğu, bu hususta valiliklerde ve belediyelerde yeni Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması yazısı gelmiş. Bu ihtiyaca binaen, bu yazıya istinaden Muhtarlıklar Müdürlüğü adı altında bir müdürlük kuracağız. Muhtarlıklar taleplerini, isteklerini, aksayan yönleri, yapılması gerekenleri o müdürlüğümüze bildirecekler. O müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar, aynı zamanda Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nce takip edilecek. Bütün olumlu ve olumsuz yansımalar, dönüş yapılarak sağlanacak. Onun için Muhtarlıklar Müdürlüğü adı altında bir müdürlük kurmamız gerekiyor. İkinci olarak, Spor Müdürlüğü adı altında bir müdürlük kurmak istiyoruz. Şimdiye kadar, sporda Haliliye Belediyesi çok başarılı sonuçlar aldı. Bir senelik belediyede, beklenmeyen hatta beklenenin çok çok üstünde başarılar elde ettik ama Spor Müdürlüğü'müzün ayrı olması halinde daha acil davranacağı, daha iyi hizmetler edeceği inancıyla Spor Müdürlüğü adı altında bir müdürlük kurulacağı yasada belirtilmiştir."

Eklenme Tarihi: 09.04.2015 10:31