BAŞKAN DEMİRKOL, GÖBEKLİTEPE'DEKİ YENİ KAZI ALANINDA İNCELEME YAPTI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Göbeklitepe'de düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Demirkol, barış güvercini uçurulan ören yerindeki yeni kazı alanında da inceleme yaptı.

Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Haliliye ilçe sınırlarında yer alan Göbeklitepe'de düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile görüşen Başkan Demirkol, ören yerindeki yeni kazı alanında inceleme yaptı. Arkeologlardan kazılar hakkında bilgi alan Başkan Demirkol, daha sonra Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğin bulunduğu alana geçti.

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

İlk ve ortaokul öğrencilerine arkeolojiyi sevdirmek amacıyla yapılan etkinlikler kapsamında; Vali Yardımcısı Yılmaz ve Başkan Demirkol ile diğer ilgililer, barış güvercini uçurdu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, "Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Göbeklitepe'de düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldık. Bu nedenle, bu Turizm Haftası'nı dolu dolu kutlayan İl Müdürümüz Aydın Aslan ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

"URFA TURİZMİN BAŞKENTİ OLACAK"

Çok yakın gelecekte Şanlıurfa'nın turizmin başkenti olacağını ve Göbeklitepe'yi tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Demirkol, "Çok yakın gelecekte Urfa turizmin başkenti olacak. İç ve dış turizmin başkenti olacak. Burada yapılan ikinci kazı çalışmalarını mahalinde inceledik. Gençlerimizin, çocuklarımızın katıldığı güvercin uçurma merasimine katıldık. Göbeklitepe'ye çok sık geliyoruz. Göbeklitepe'yi inşallah dünyanın bütün ülkelerine tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise, "Göbeklitepe'de tüm insanların ata yurdunda, tüm insanlığa selam olsun diye barış güvercini uçurduk. Bu kapsamında Sayın Başkanımızın, Sayın Vali Yardımcımızın katılımıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Ben ilgili herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eklenme Tarihi: 18.04.2015 03:58