HALİLİYE BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ KADIN KÜLTÜR MERKEZLERİNİN MASRAFLARINI KARŞILIYOR

Haliliye Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan Kadın Kültür Merkezlerinin masraflarının karşılanması için Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı. 14 mahalledeki merkezin giderlerinin karşılanmasıyla ilgili Başkan Fevzi Demirkol, "Kadınlarımızın sosyal hayata kazanılmasını hedefliyoruz" dedi.

Haliliye Belediyesi, ilçe sınırlarındaki 14 mahallede bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Kültür Merkezleri'nin kira, elektrik, su, internet ve telefon faturalarının 4 ay boyunca ödenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği ile protokol imzaladı. Valilik makamında gerçekleştirilen protokole, Vali İzzettin Küçük, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ve diğer ilgililer katıldı. Kadın Kültür Merkezleri'nin sürdürülebilirliğinin devam etmesi için protokolü gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Demirkol, kadınların sosyal hayata kazanılmasını hedeflediklerini belirtti.

Kadın Kültür Merkezleri'ne 'çorbada tuzumuz' olsun diye katkıda bulunduklarının altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi:

"Kadınlarımızın sosyal hayata katılımını, aile bütçesine gerektiğinde ekonomik destek sağlamasını ve aile içerisinde huzurlu, sağlıklı nesillerin yetişmesini temin etme çalışmalarını yürüten Kadın Kültür Merkezlerimiz, Valiliğimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülmektedir. Biz de bu kapsamda katkımız olsun diye, çorbada tuzumuz olsun diye; kira, elektrik, su ve giderlerinin tamamını belirli bir süre içerisinde karşılamak üzere Sayın Valimiz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak, Haliliye Belediyesi olarak bu ihtiyacı biz temin edeceğiz. Kadınlarımızın aile hayatında, huzurlu olmasını, mutlu olmasını ve sosyal hayata katılımını her zaman hedefliyoruz. Bu uğurdaki katkılarından dolayı Sayın Valimiz İzzettin Küçük Bey'e ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'müze teşekkür ediyoruz."

Vali İzzettin Küçük ise bu konudaki en önemli çalışmayı Haliliye Belediyesi'nin yaptığını ifade ederek, Başkan Fevzi Demirkol'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Eklenme Tarihi: 15.05.2015 04:12