BAŞKAN CANPOLAT’TAN BASIN BAYRAMI MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Canpolat mesajında şu ifadelere yer verdi:“24 Temmuz 1908 tarihinde, Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü her yıl "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Bu önemli günün idrakinde olarak, ülkemizin demokratik zemine bir örnek olan tüm gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Yanlışlarımızda yol gösterici, doğrularımızda kamuyu bilgilendirici bu mukaddes mesleği hakkı ile yerine getiren her gazetecinin, bu toplumun varlığında çok büyük bir payı var, bunun farkındayız.

Demokrasinin temellerinden olan ifade hürriyeti ve basın özgürlüğü aynı zamanda kamusal bir gücü de simgelemektedir. Bizim halkın iradesine her zaman saygı duyan, bunu benimsemiş bireyler olarak, toplumsal birliğini önceleyen, kamuoyuna doğru yön veren, toplum dinamiklerini harekete geçiren, milli iradeyi koruyan tüm gazetecilerimizle yolumuz birdir. Bu manada kalemi, fotoğraf makinesi, kamerası ve tüm diğer imkânlarla sahada varlığını gösteren basın mensuplarımızın ve gazetecilerimizin bayramını kutlar, Türk Basınının her daim güzel haberlere imzalar atmasını dilerim.”

Eklenme Tarihi: 24.07.2019 09:00