BAŞKAN CANPOLAT: AHİLİK, KARDEŞLİK ANLAMINI TAŞIYOR

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Gümrükhanı'nda düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı. Başkan Canpolat, “Ahilik; kardeşlik, güzel huylu, güzel ahlaklı olmak, dürüst ve güvenilir olmak anlamını taşıyor” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen Ahilik Haftası tarihi Gümrükhanı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla başlayan etkinlikler sahnelenen tiyatro gösteri ise devam etti. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat etkinliklerde yılın Ahilik ustasına plaket takdim etti.
Etkinlikte Ahilik geleneği ile ilgili kısa bir konuşma yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kendisinin ve babasının da esnaf olduğunu hatırlatarak, “Benim de hayatım burada Gümrükhanı ve isotçu pazarında geçti. Hala kardeşlerim burada. İş yerleri var ticaretlerini sürdürüyorlar. Ahilik dediğimiz kardeşlik, güzel huylu, güzel ahlaklı olmak, dürüst ve güvenilir tüccar olmak, yardım sever tüccar olmak anlamlarını taşıyor. Bugün de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’mizin düzenlemiş olduğu tarihi Gümrükhanı’nda güzel bir program icra edildi. Bu manada tekrar geçmişimiz, ecdadımızı, Osmanlı ruhunu tekrardan yaşamış olduk. Ben Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’mize teşekkür ediyorum. Esnafımıza bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.
Düzenlenen etkinliklerin ardından Başkan Canpolat bölgede bulunan esnafla bir araya geldi. Esnaflarla birebir ilgilenen Başkan Canpolat esnaftan gelen talep ve istekleri dinledi. 
Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Canpolat esnaflar tarafından da sıcak bir şekilde karşılandı. 

Eklenme Tarihi: 17.09.2019 14:32

×