Zabıta Müdürlüğü bayat gıdaları imha etti

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personeller, bir markette yaptığı denetimde; halk sağlığına tehdit oluşturacak olan son kullanım tarihi geçişmiş cips ve ayran ele geçirdi. Zabıtalar, ele geçirdikleri ürünleri yakarak imha ederken, işyeri sahibi hakkında ise cezai işlem uygulandı.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personeller, 'sağlıksız gıdaların satışını engellemek' için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Yenişehir Mahallesi'ndeki bir markette denetim yaptı. Yapılan incelemelerde çocukların en çok tükettiği gıdaların başında gelen 378 adet cips ile 17 bardak ayranın son kullanım tarihinin geçtiğini belirledi. Bunu üzerine zabıtalar sağlıksız gıda ürünlerine el koyup işyeri sahibi hakkında "Kabahatler Kanunu" kapsamında cezai işlem uyguladı. El konulan malzemeler ise zabıta personellerinin gözetiminde yakılarak imha edildi.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Usanmaz, halkın sağlığını tehdit edecek olan gıdaların satışının engellenmesi için çalışmalarını sıklaştırdıklarını söyledi.

Eklenme Tarihi: 24.10.2014 02:14