Başkan Demirkol, Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Mesaj Yayınladı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Cumhuriyetin 91. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Demirkol yayınladığı mesajda, cumhuriyetle ilgili olarak 91 yıl içinde Türkiye’deki hızlı ilerleyişe değindi ve belediyelerin bu ilerleyişin içinde vatandaşın beklentilerini karşılamak ve devlet ile halkın buluşmasına katkı sağlamak konusunda önemli bir noktada yer aldığını belirtti.

Demirkol yayınlanan mesajında ayrıca: “Cumhuriyetin 91. Yılı Türkiye’nin güçlü tarihinin ve bundan sonra atacak olduğu adımların bir ispatı niteliğindedir. Türkiye 91 yıllık cumhuriyet tarihinde geçmişinin kadim tarihini geleceğe taşıdığı gibi, bu günleri de tarih sayfalarına aynı gururla yazdırabilecek günler yaşamaktadır.” dedi.

Demirkol, son günlerin Türkiye’sinde yaşanan sıkıntılara da değindiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’da güçlü bir Cumhuriyet olmanın kanıtlarının açıkça görülebilir. Yaşadığımız son sıkıntılar göstermiştir ki; en zor zamanlarda bile bir arada geleceğe bakabilen bir toplum yapısı inşa etmişiz. Bugün bizi bu şekilde görenler, bu birliğe karşı kimi kara propagandalar yaparak, hileli yollara başvurmaktadır. Fakat 91 yıl önce ırk, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin bu ülkenin akıbeti için bir arada olan ruh, her daim verdiği yanıtı bir kez daha vermiş ve bu ülke sınırları içinde insanların nasıl bir arada ve huzurla yaşayabildiğini göstermiştir. Belediyelere ise bu birliğin korunması adına görevler düşmektedir. Biz de Haliliye Belediyesi olarak, en yakın olarak Suruç örneğine baktığımızda ortak bir mücadele verdik ve ilçe sınırlarımızın ötesinde de hizmet vermeye devam ettik. Bu, bizim misafirlere dahi sahip çıkan büyük bir kimlik taşıdığımızın ispatıdır.  Bu beraberliklerin güçleri, mutlulukları da büyüklüğü göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Haliliye Belediyesi olarak bu topraklar üzerinde yaşayan bizlerin, Cumhuriyet’in çatısında huzurla yaşaması için, insani şartları sağlamakla; memnun kalınan yaşam alanları açmakla ve bu şartları korumakla yükümlüyüz. Bu iradenin de, sorumluluğunda farkında olarak, hepimizin bayramı bir kez daha kutlu, mutlu olsun. Nice yıllar daha olsun.”

Eklenme Tarihi: 28.10.2014 10:02