HALİLİYE’DE YOL AĞLARI GENİŞLİYOR, MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 1 Nisan 2014 tarihinden bugüne merkezde bulunan 5 mahallede, yol ağını genişletip vatandaşların ulaşımdaki mağduriyetini gidermek adına 8 bin 287 metre yeni yol ağını tamamladı.

PLANLAMALAR İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA YAPILDI

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, “Haliliye için hep iyisi hep yenisi” sloganıyla kent merkezi ve kırsal mahallelerdeki yol açma ve yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personeller, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un talimatları ile kent merkezinde yapılaşmanın sürdüğü ve henüz yapılaşmanın olmadığı mahallelerde başlattığı yol açma çalışmalarına devam ediyor. Mevsim şartlarının uygun olmasından da faydalanan ekipler, vardiyalar halinde Haliliyelilerin yol konusunda mağdur olmamaları için çalışmalarını devam ettiriyor.

Haliliye Belediyes’nin kurulduğu 1 Nisan 2014 tarihinden bu yana, ihtiyaçların giderilmesi konusunda planlamalar yapıldı. Bu kapsamda yapılaşmanın sürdüğü Ahmet Yesevi, Devteşti, Sırrın, Karşıyaka ve Dağ Eteği mahallelerinde yol ağını genişletmek ve vatandaşların ulaşım konusunda mağduriyetlerini en aza indirmek için yeni yollar hizmete açıldı.

HENÜZ YAPILAŞMANIN OLMADIĞI ALANLARDA YOLLAR AÇILDI

Vatandaşların refahı ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi için en iyi çalışma metotlarını uygulayan Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, henüz yapılaşmanın olmadığı alanlarda da yol açma çalışmasını yürütüyor.  Çalışmalarda tepelik alanlar iş makineleri ile kazılarak yol ve yapılaşma için uygun hale getiriliyor. Yapılaşmanın başlaması durumunda bölgede yol ağının hazır halde bulunmasını hedefleyen Haliliye Belediyesi, bu kapsamda vatandaşlarında ulaşım konusunda mağdur olmamasını amaçlıyor.

5 MAHALLEDE 41 YENİ YOL

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmalar kapsamında alt yapının tamamlandığı 5 mahalledeki toplam 41 noktada yeni yollar açıldı. Sırrın Mahallesi’nde 2 bin metre, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 2 bin 500, Devteşti Mahallesi’nde 2 bin 800,  Dağeteği Mahallesi’nde 700, Karşıyaka Mahallesi’nde ise 287 metre toplamda 8 bin 287 metre uzunluğundaki yeni yollar tamamlandı.

ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ

Haliliye Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki araç filosunu da güçlendirerek çalışmaların en üst seviyede devam etmesini amaçlıyor. Bu kapsamda Başkan Fevzi Demirkol’un talimatları doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 1’er adet 140’lık greyder, minik kepçe, silindir, TIR, 2 adet lastikli kepçe ve 10 adet damperli kamyon araç filosuna dahil edildi. Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kent planlaması dahilinde yol açma çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

Belediye aynı zamanda mevcut yolların iyileştirilmesi ve kaldırım çalışmalarını da eş zamanlı olarak devam ettiriyor.

Eklenme Tarihi: 02.09.2015 02:57