ÇÖLYAKLILARA GLUTENSİZ GIDA PAKETİ DAĞITIMI SÜRÜYOR

Haliliye Belediyesi, il genelinde bulunan Çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastalarına gıda desteği sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda hazırlanan glutensiz gıda paketleri ekiplerce hasta ve hasta yakınlarına dağıtıldı.
Haliliye Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında vatandaşları yanında olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren glutensiz ekmek fırını tüm il geneli Çölyak ve PKU hastalarına ekmek üretmeyi sürdürürken, hastalara gıda desteği sunmaya da devam ediyor. Bu çerçevede Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım tesisine gelen hasta ve hasta yakınlarına hazırlanan gıda paketleri dağıtıldı.Dağıtımda hazır bulunan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve Birim Müdürü Fatih Aslan da gıda paketi takdiminde bulundu.


Dağıtımın ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, “Haliliye Belediyesinin glutensiz paket dağıtımına geldik. Periyodik bir şekilde 2 ayda bir 350 çölyaklı kardeşimize paket içeriği olarak 9 ayrı glütensiz gıda çeşidi bulunan paketlerin dağıtımı sürüyor. Haliliye Belediyesi Şanlıurfa’mızda bu hizmeti genel bir şekilde yapmaya devam ediyor. Haliliye Belediyesi il genelinde 1637 kişiye glutensiz ekmek dağıtımı yapıyor. Bu da Türkiye çapında 4. Fırın. Bu da bizim için onur verici bir durum. Ben bu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Hasta ve hasta yakınları ise Haliliye Belediyesi tarafından sunulan hizmetlerden dolayı memnun olduklarını belirterek Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve tüm ekiplerine teşekkür etti.

Eklenme Tarihi: 20.11.2021 15:03

×