HALİLİYE’DE 9 PARK İLE AİLE YAŞAM MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

Haliliye Belediyesi tarafından Devteşti ve Karşıyaka Mahallelerine yapılacak olan toplamda 9 park ile Devteşti Mahallesi’ne kurulacak Aile Kadın Yaşam Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada Haliliye halkının hizmetlerin en iyisini layık olduğunu söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, “Anlayışımız şeffaf, dürüst, katılımcı ve adil bir belediyecilik” ifadelerini kullandı.

Haliliye Belediyesi, Haliliye halkının yaşam alanını yükseltmek için aralıksız çalışmalar yürütüyor. İlçedeki yeşil alan sayısını arttırmak ve yaşanabilir alanlar oluşturmayı hedefleyen Haliliye Belediyesi, bu kapsamda Devteşti Mahallesi’ne 30 bin metrekare büyüklüğünde 8 ayrı park ve Karşıyaka Mahallesi’ne 19 bin metrekare büyüklüğünde park yapmak için çalışmalara başladı. Ayrıca, Devteşti Mahallesi’nde Aile Kadın Yaşam Merkezi’nin yapım öncesi çalışmalarını tamamlayan Haliliye Belediyesi, parklar ve yaşam merkezinin temel atmaları için tören düzenledi.

Devteşti Mahallesi’nde düzenlenen törene Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ ile Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra; AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sabri Yetim, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehemt Ekinci, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Mahmut Kaçar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, teşkilat üyeleri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Fevzi Demirkol, dürüt, şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik yaptıklarını belirterek, “Bölgemizin, Haliliye’nin ve insanlarımızın mutluluğu, refahı ve huzuru için yapacağımız çalışmalardan üç tanesi için toplanmış bulunuyoruz. Bizim daha önceden de, daha sonrasında da hep anlayışımız, şeffaf, dürüst, katılımcı ve adil bir belediyecilik dedik. O anlayışla hizmet ettik. Allah nasip ederse hizmet etmeye de devam edeceğiz” dedi.

“HALİLİYE HALKI HİZMETLERİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”

Haliliye’nin hizmetlerin en iyisine layık olduğunu belirten Başkan Fevzi Demirkol, “Bugün yapmış olduğumuz ve yapacaklarımızın hepsinde Haliliye halkı iyisine layıktır, en iyisine layıktır ve en iyisine layık olduğu için de biz hep iyileri hep yenileri yapacağız. Bu mahallelerimiz Türkiye’nin çoğu ilçelerinden büyük çok ilçeden nüfus itibariyle büyük. Bazı illerden de büyük. Onun için bu mahallelerimiz de Haliliye’de, hep büyük ölçekli hizmeler yakışır. Hep büyük ölçekli, büyük ölçekli tesisler yakışır. Bizim de o zaman ufkumuz geniş olacak, ufkumuz büyük olacak. Haliliye herşeye layık diyoruz” diye konutşu.

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALANI 1 MEREKARE ATTIRDIK”

Devteşti ve Karşıyaka Mahallelerine kurulacak yeni parklarda yeşil alanları arttırdıklarının altını çizen Başkan Demirkol, “Çalışmalarını başlattığımız Devteşti ve Karşıyaka bölgelerinde, kişi başına bir metrekareden daha fazla yeşil alan ilave ediyoruz. Eski parklara ilaveten nüfus başına bir metrekare yeşil alan ilave ediyoruz. Ayrıca, bu mahallelerimiz de yapmış olduğumuz çalışmalarda; mesela Devteşti Mahallemizde 56 bin metre kare, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 52 bin metrekare yeni parke yollar yapmışız” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ DUYULAN BÜTÜN SOSYAL TESİSLER OLACAK”

Yapılacak olan Aile Kadın Yaşam Merkezi’nin ihtiyaç duyulan bütün sosyal tesislere cevap vereceğini belirten Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:

“Haliliye en iyisine layıktır. Büyük ölçekli hizmetler yapmamız lazım ve bu büyük ölçekli hizmetlerden üçünden biri, Devteşti Mahallemizde daha yapılaşmanın tam teşekkür etmediği bölgelerde 8 adet park yapıyoruz. Karşıyaka bölgemizde 19 bin metrekarelik park yapıyoruz. Bugün, gördüğünüz sahada da kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın hizmet edeceği çocukları için, hizmet edeceği toplum için en faydalı yetişmelerini temin etmek ve onların sosyal hayata katılımlarını sağlamak, huzur içerisinde eğer çalışıyorsa işine gitmesini temin etmek amacıyla da burada kreşler olacak. Burada fitnes salonları olacak. Kısacası Haliliye’deki bir kadının ihtiyaç duyacağı bütün sosyal tesisler olacak. Bizim de kadınlarımızdan isteğimiz var; kadınlarımız yeni nesiller yetiştirecek, kadınlarımız yetiştirdikleri çocukların milletimize, dinimize faydalı hizmetler yapmasını temin edecek.”

DEMİRKOL’A TEŞEKKÜR ETTİLER

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sabri Yetim, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehemt Ekinci ise konuşmalarında Urfa’nın günden güne geliştiğini ve değiştiğini belirterek, çalışmalarından dolayı Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a ve ekibine teşekkür ettiler.

AK Parti Milletvekili adayı Mahmut Kaçar da, Başkan Fevzi Demirkol’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu güzel hizmetleri 2- 3 gündür Haliliye Belediyesi her gün bize yeni bir mutluluk yaşatıyor. Ben Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol başta olmak üzere bütün çalışanlara, meclis üyelerine, emekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından temel atma gerçekleştirildi.

Eklenme Tarihi: 20.10.2015 07:22