HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN ‘ÇELİKLE’ GÜL ÜRETİMİ

Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, gelecek bahar aylarında ilçeye güzel görünüm kazandırmak amacıyla kendi gülünü üretmek için ‘çelik’ yöntemiyle gül üretme çalışması yaptı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış dönemiyle beraber ağaçların uyku dönemine geçmesinin ardından yaptığı budama çalışmaları kapsamında farklı bir yola gitti. Müdürlük çalışanları, gelecek bahar aylarında Haliliye’nin daha yeşil ve daha güzel bir görünüm kazanması için budama yaptıkları güllerde yeni bitki üretimi için çelikler topladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, budama yapılan güllerden topladıkları binlerce çeliği, hazırlanan özel alanda üretime uygun hale getirdi. Kırmızı, sarı, beyaz ve mor renkli güllerden alınan çeliklerin günlük olarak bakımı yapılırken, yetişecek yeni güllerin gelecek aylarda ilçenin çeşitli noktalarındaki parklarına dikimi sağlanacak.

ÇELİKLE ÜRETİM

Üretilecek bitkilerden alınan canlı bir parçanın (gövde, kök, yaprak gibi) dikilerek yeni bir bitki oluşturması işlemidir.

Eklenme Tarihi: 30.12.2015 06:50