ÇOCUKLAR, HALİLİYE TRAFİK EĞİTİM PARKINDA HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında polis ekipleri tarafından verilen eğitimle trafik bilinci aşılanan çocuklar, hem öğreniyor hem de keyifli zaman geçiriyor.

Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı miniklerin hem öğrendiği hem eğlendiği adres alıyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Haliliye Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde eğitimlerin verildiği Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile öğrencilere trafik bilinci aşılanıyor. Haliliye Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerle ilçe sınırlarındaki okullarda eğitim gören çocuklar, planlanan program dahilinde Çocuk Trafik Eğitim Parkına götürülüyor. Burada görevli trafik polisleri tarafından eğitim verilen miniklere başta yayaların dikkat etmesi gereken kurallar olmak üzere, trafik levhaları, trafik ışıkları, tabelaların anlamları tek tek anlatılıyor. Yaya geçitleri, yaya üst geçidi ve kavşakların olduğu Çocuk Trafik Parkında tüm kuralları uygulamalı olarak da öğrenen minikler, akülü araçlara binerek de sürücülük deneyimi yaşıyor. Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile hem eğlenen hem de öğrenen miniklerin merak ettikleri sorular da teorik eğitimlerle yanıt buluyor. Mutlulukları gözlerine yansıyan çocuklar, eğitimlerle öğrendiklerini, oyun alanlarıyla da eğlendiklerini belirterek, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür ediyor.

Öte yandan, periyodik olarak okul okul düzenlenen eğitimlerle bu yıl yaklaşık 30 bin çocuğa Trafik Eğitim Parkı ile trafik bilincinin aşılanması hedefleniyor.

Eklenme Tarihi: 07.03.2023 12:36

×