BAŞKAN CANPOLAT’TAN “ÖĞRETMENLER GÜNÜ” MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Öğretmenlik; sadece öğreten değil, fertleri yetiştirendir” diyerek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, dünyadaki en kutsal vazifenin insan yetiştirmek olduğunu ifade ettiği Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki en kutsal vazife; insan yetiştirmektir. Öğretmenlik yüksek bir mertebedir. Bu yüzden öğretmenlik bir meslek olarak görülmemelidir. Bireyleri eğitip toplumu aydınlatırken, kendi varlığını arka planda tutan kişidir öğretmen. Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” derken, eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve öğretenin yani öğretmenin köle olunacak bir şahsiyet derecesinde olduğunu belirtmiştir. Yine dinimiz ilk emir alarak “oku” derken; hem dinî hem de beşerî ilimlerin insanlığın kurtuluşu olduğunu işaret etmiştir. İşte görülüyor ki öğrenme eyleminde mutlaka bir öğreticiye ihtiyaç vardır. Öğretmenlik, sadece öğreten değil, fertleri yetiştirendir. Bireyler yetişince toplum gelişir, toplum gelişince memleket kalkınır. Toplumun geliştiği, memleketin kalkındığı bir yerde insanlık refah seviyesine ulaşır. Unutmayalım ki; doktor, mühendis, mimar, sanatçı, siyasetçi, devlet adamı… Kısacası herkes bir öğretmenin sihirli dokunuşuyla memlekete faydalı hizmetlerde bulunma seviyesine ulaşmıştır. İşte bütün bunların mimarı elbette ki öğretmenlerdir. Bu bağlamda bizleri yetiştiren, eğitimlerine katkıda bulunan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun diyor ve hayat boyu başarılar diliyorum.”

Eklenme Tarihi: 23.11.2023 12:56

×