BAŞKAN CANPOLAT’TAN 23 NİSAN MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla her yıl kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millet olabilmenin, milli duygularla topyekûn hareket edebilmenin tarihi olan 23 Nisan 1920, sadece Büyük Millet Meclisin kurulması değil, bir Zihniyet Devriminin de kurulması için temel oluşturmuştur. 23 Nisan 1920'de açılan Meclis, o dönemki şartlarda yedi düvele karşı mücadele etmenin, milletin gücüyle mümkün olduğunu tarih sayfalarına not düşmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, millet iradesinin üstünde hiçbir gücün olmayacağına ve olamayacağına tüm kalbi ile inanarak, 23 Nisan 1920'de Millet Meclisi'ni açmıştır. Sonraki süreçte Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü çocuklara hediye etmiştir ve 23 Nisan sadece Türkiye'de değil, dünyadaki tüm çocukların bayramı olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların demokrasiyi daha iyi özümsemesi, milletimizin birlik ve beraberliği daha da pekiştirmesi ve uygarlık bilincinin toplumun her kademesine yayılması açısından son derece anlamlıdır. Bu vesile ile hem kendi memleketimizdeki hem gönül coğrafyamızdaki ve dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik eder, milletimize de milli hissiyat gününde kararlılık ve başarılar diliyorum.” 

Eklenme Tarihi: 22.04.2024 14:36

×