HALİLİYE BELEDİYESİ İLE VATANDAŞLAR GERİ DÖNÜŞÜME TEŞVİK EDİLİYOR

Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan 3 adet Sıfır Atık Market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir evsel atıklarını topluyor. Kart sisteminin uygulandığı market ile vatandaşların aldıkları puan karşılığında temizlik ürünleri veriliyor.

Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm atağı sürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sıfır atık projesi ile ilçenin farklı noktalarına kurulan geri dönüşüm kutuları aracılığıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması hedefleniyor. Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesine kazandırılan Sıfır Atık Marketlerle ise vatandaşların geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getirerek, teşvik edilmesi sağlanıyor. 3 adet Sıfır Atık Markette uygulanan kart sistemi ile vatandaşlar, getirdikleri dönüştürülebilir atıkların ağırlığı karşılığında kendilerine verilen karta yüklenen puanlar ile alışveriş yapıyor. Temizlik ürünleri başta olmak üzere çeşitli hediyelerin verilmesiyle Sıfır Atık Marketlere olan teşvikin artırılması amaçlanıyor. Böylece; vatandaşlar evsel atıklarının dönüştürülmesine katkı sağlarken, her gün yüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırılıyor.

Öte yandan, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atıklar daha sonra ise ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerine götürülüyor. Sıfır Atık Marketlerde daha temiz bir çevre için çalışmalar hummalı şekilde sürüyor. 

 

Eklenme Tarihi: 26.04.2024 15:56

×