BAŞKAN CANPOLAT’TAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Çocukları büyütürken her zorluğun üstesinden gelen, her güçlüğü yenen, sabır örneğinin en güzelini gösteren annelerimiz; toplum olarak en büyük değerimizdir” sözleriyle başladığı mesajında Başkan Mehmet Canpolat, şu ifadelere yer verdi:

“Anneler; sevginin, fedakarlığın temsilcileri olmakla beraber hiç karşılık beklemeden yeni bir nesil yetiştiren ilk öğretmenlerdir. Çocuğun ilk eğitimini aldığı yer kendi ailesidir, ilk öğretmeni de kendi annesidir. Bu bağlamda ahlaklı, erdemli bireyler yetiştirmede en önemli görevi üstlenen yine annelerimizdir. Onlar, doğru yolu gösteren, hayatî konularda akıl danışılabilen en büyük rehberdir. Bu yüzdendir ki, bir toplumun kalkınabilmesinde önemli bir role sahip olan annelerimizin hayır dualarını alarak yaşamımızı sürdürmemiz, gelecekteki başarılarımızın temelini oluşturmaktadır. Sevgili Peygamberimizin, "Cennet, annelerin ayakları altındadır” hadisinden de anlaşılabileceği gibi, bir insanın nihaî hedeflerine ulaşabilmesi, anneye olan saygıyla mümkündür.

Bugün, eli öpülesi annelerimizin Anneler Günü'nü kutlarken şunu da ifade etmek isterim. Annelere duyulan saygı, annelere verilen kıymet, sadece bir günle sınırlı değildir. Dünyaya geldiğimiz günden, göçüp gideceğimiz güne kadar annelerimiz için her gün birer anneler günüdür. Bu duygularla başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Eklenme Tarihi: 10.05.2024 14:38

×