HALİLİYE’YE HOŞGELDİN BEBEK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Haliliye Belediyesi ile Haliliye Kaymakamlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Haliliye’ye Hoş geldin Bebek” kampanyası kapsamında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde yeni doğan bebeklerin ailelerine ‘hastane çıkış’ seti dağıtıldı.

Haliliye Belediyesi ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen ‘Hoş Geldin Bebek’ projesinin tanıtım toplantısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Hastane Başhekimi Eyyüp Sabri Şeyhanlı ile diğer ilgililer katıldı.

Projeyle ilgili bilgi veren Kaymakam Çelikkaya, “Bu proje belediyemizle, sosyal yardımlaşma vakfımızın iş birliğiyle yürütülüyor. Büyük ölçüde bu hizmetin arka planındaki işleri ve maddi desteğini belediyemiz üstlenecek” dedi.

Yeni doğan bebekler için dağıtılacak setin ailelerin maddi durumlarına bakılmaksızın dağıtılacağını ifade eden Başkan Demirkol ise şunları söyledi:

“Çocuklarımız cenabı hakkın, bize bir lütfüdur. Bu lütfün tezahulü, doğum hastanelerinde gerçekleşmektedir. Bu bakımdan bize cenabı hakkın lütfu olarak verilen bebeklere, Haliliye'de doğmanın ileride cenabı hakkın ikinci bir lütfü olduğunu temin etmek, bu inancı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla, Haliliye'de doğmuş ama hangi ilçeden olursa olursun Haliliye'de doğmuş, muhtaç olsun olmasın bütün bebeklerin ve onların ailelerine Haliliye'ye hoşgeldiniz anlamında bebek seti veriyoruz. Bu setin içeriği zamana ve mevsime göre değişecektir. Paketin içerisinde; bebek bezi, ateş düşürücü, ateş ölçer ve hastane çıkış kıyafeti bulunuyor. Biz bunları kamuda hizmetin ve imkanların paylaşımı duygusu içerisinde hareket ettiğimizden dolayı Haliliye Kaymakamlığımızla birlikte yürüttüğümüz bir projedir. Bu projeye destek verdikleri için Haliliye Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Tüm bebeklerimize Haliliye'ye hoşgeldin diyoruz. Kaymakamlığımızla ortaklaşa yürüttüğümüz bu projenin sürdürülebilir olmasını Haliliye Belediyesi olarak temin edeceğiz.”

Eklenme Tarihi: 02.12.2014 10:07