BAŞKAN DEMİRKOL, KADIN GİRİŞMCİNİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesinin girişimcilik kursunda eğitim alan Zeynep Gül’ün işyerinin açılışına katıldı. Başkan Demirkol, Zeynep Gül’ün Haliliye Belediyesi’nden aldığı belgeyle işyerini açtığını ifade etti.

Haliliye Belediyesi ile KOSGEB’in ortaklaşa programıyla 2015 yılı içerisinde açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılan Zeynep Gül, aldığı 72 saatlik eğitimin sonunda girişimcilik belgesi aldı. Gül, aldığı belgeyle Bağlarbaşı Mahallesi’nde çeyiz eşyaları satılan işyeri açtı. İşyerinin açılışına Başkan Fevzi Demirkol, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ve davetliler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Demirkol, işyerini gezerek davetlilerle sohbet etti. İşyerinin açılışında Haliliye Belediyesi’nden alınan girişimcilik belgesinin katkısının bulunduğunu ifade eden Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak bölgemizde yaşayan insanların iş sahibi olmasını, aş sahibi olmasını sağlamak yönünde çabalarımız devam ediyor. Bu işyerinin açılışında Haliliye Belediyesinin vermiş olduğu girişimcilik kursunda alınmış sertifikanın katkısı var. Bu eğitimlerde bize her zaman destek veren KOSGEB Müdürümüz Sayın İdris Erkeksoy beyefendiye, açılışımıza katılan Sema Çiftçi hanımefendiye teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Haliliye Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde pozitif ayrımcılık olarak 180 kadın girişimcimize ama sadece kadın girişimcimize eğitim verdik. 2016 yılı içerisinde 710 kişiye eğitim vermekteyiz” dedi.

KOSGEB İL Müdürü Erkeksoy da, “Arkadaşımıza hayırlı olsun. Girişimcilik eğitiminde bizim en büyük partnerimiz Haliliye Belediyesi. İnanılmaz şekilde eğitim veriyor” diye konuştu.

Bayan girişimci Zeynep Gül ise, “Haliliye Belediyesinin verdiği kursa katıldık. Belgemizi oradan aldık. Sağ olsunlar Fevzi başkanın yaptığı konuşma bizi etkiledi” dedi.

Sema Çiftçi de, Haliliye Belediyesinin verdiği kursla belge alan Zeynep hanıma işyerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haliliye Belediyesi 2015 yılında 180 bayana, 2016 yılı içerisinde de 710 kişiye girişimcilik eğitimi verdi.

Eklenme Tarihi: 21.04.2016 07:59