HALİLİYE BELEDİYE MECLİSİ İNSAN HAKLARI KOMİSYONU TOPLANDI

Haliliye Belediyesi meclis kararı ile kurulan İnsan Hakları Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Haliliye Belediyesi’nde Kasım Ayı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısının 5. Birleşiminde kurulan komisyonun üyeleri arasında meclis üyeleri Emir Elden, Mahmut Saatçi, Mehmet Keskin, Erdal Deniz ve Ali Doğan yer alıyor.  Meclis Üyeleri tarafından oluşan ihtisas komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon hakkında bilgi veren İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Emir Elden, Haliliye Belediyesi tarafından İnsan Hakları Komisyonu’nun kurulduğunu hatırlatarak,  ilk toplantının notlarından bahsetti.

Elden açıklamasında: “Komisyonumuz hak ihlalleri ile mücadele verecektir. Sayın Başkanımız Fevzi Demirkol’un inisiyatifi altında toplanmış bulunmaktayız.  Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını gidermek için bugün bir araya geldik. Vatandaşlar sorunlarını, komisyonumuz aracılığı ile bizzat başvurarak iletecekler, bizler de takipçisi olacağız. ’’ ifadelerine yer verirken, Haliliye Halkı’na daha huzurlu ve güvenli bir ortam verebilmek için ellerinden gelen gayreti sarf etiklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi tarafından kurulan İnsan Hakları Komisyonu’na müracaatlar vatandaşlar tarafından doğrudan yapılabilecek. Vatandaşların Haliliye Belediyesi tarafından alınmasını istediği kararlar ilk olarak komisyon tarafından incelenecek.  Komisyonun incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar meclis toplantılarında oylamaya sunularak, kamuoyu ile paylaşılacak.

Eklenme Tarihi: 29.12.2014 05:06